Motivatie
Waarom telewerk in jouw organisatie implementeren?
Er kunnen tal van redenen zijn. Werkgevers vertellen waarom zij de verandering begonnen.
Elia-werknemers aan het woord
De belangrijkste redenen voor het opzetten van telewerken bij GFK is de balans tussen werk en privéleven om stress en verzuim te verminderen. En het werkt: we zijn er trots op dat gedurende 2 jaar geen enkele arbeider een burn-out kreeg.
Om mobiliteitsredenen is het zinvol om telewerk aan te moedigen. Als thuiswerk met dezelfde kwaliteit kan worden gedaan, waarom zouden werknemers dan naar kantoor komen? Het zou haast misdadig zijn om mensen in de files te dwingen.
Gebruik maken van een kantelmoment
De verhuis van een bedrijf, de herinrichting van een gebouw, het vaststellen van bedrijfswaarden, ... zijn allemaal mogelijkheden voor het opstarten van een telewerkbeleid.
Een verhuis, de verbouwing van een gebouw of een ander kantelmoment is een geweldige kans om een telewerkbeleid op te zetten. Op dat moment wordt het principe vaak geïntegreerd in het bredere concept van 'het nieuwe werken', waar waarden als flexibiliteit, autonomie, digitalisering, empowerment naar voren worden gebracht.
De implementatie van het telewerk- en flexplekbeleid werd geïnitieerd bij de grondigde renovatie van ons gebouw. De mogelijkheid voor een frisse start, modernisering en flexibiliteit.
Sinds het project om het hoofdkantoor van het bedrijf te verplaatsen, heeft het management actief het flexibele werk- en telewerkproject ondersteund. De problemen met de bereikbaarheid van het toekomstige gebouw en het beperkte aantal parkeerplaatsen vormen een van de grootste angsten voor de werknemers. Telewerken kan dus direct tegemoet komen aan de behoeften van medewerkers.